Mehmet Yaren Gümeli İlkokulu

Adres
ZİYA GÖKALP MAH. MEHMET AKİF İNAN SK. MEHMET YAREN GÜMELI ILKOKULU BLOK NO: 3 İÇ KAPI NO: 2 BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL
Vizyon
Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamaktır.
Misyon
Öğrencilerimizi; İlgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek, gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak, bilgili, becerili, dürüst, sorumluluğunu bilen, araştıran, sorgulayan, paylaşan, çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çevresiyle olumlu iletişim kurabilen, ortak bir genel kültürle, soruların farkında olabilen, ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen , işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi,mutlu, ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir..
ilçe düzeyinde yapılan yarışmalarda dereceler Ulusal ve Avrupa Etiket Ödülü
Ulaşım
Okulumuz Başakşehir sınırları içerisindedir. Okulumuza; - 98(Başakşehir-Bakırköy), - 89C(Başakşehir-Taksim), - 72ZB(Başakşehir-Zeytinburnu) otobüsleriyle gelinebilir. - Avcılar´dan 76O(Avcılar-Otogar) otosüne binilip İkitelli İETT garajı durağından bu otobüslere aktarma yapılabilir. - Okulumuz Ziya Gökalp Metrosuna 1,5 kilometre ve BaşakKonutları metrosuna 2 kilometre ile Olimpiyat stadındaki Olimpiyat Metrosuna 1,5 kilometre mesafededir. -Saraçlar Sanayi Sitesinin karşısında
İkitelli sanayi bölgesi ile 1.Etap mevkii arasında bulunmaktadır.
İlçeye uzaklık 2900 m İle uzaklık 17000 m
Sportif Etkinlikler
Okulumuz 2016 yılında gençlik ve spor il müdürlüğünün düzenlemiş olduğu oyun ve fiziki etkinlikler yarışmalarında 3.sınıflar kategorisinde İstanbul İl Birincisi Olmuştur.
4.sınıflarda Deney Çalışmaları
Proje Çalışmaları
Beslenme Dostu Projesi,Beyaz Bayrak Projesi ve Atık Pil Toplama Projesinde 1.cilik
E Twinning (Erasmus)
Diğer Hususlar
Okulumuz İSMEP tarafından yapılarak 17.09.2018 eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır.