Mrt

Afet Sonrası Öğrencilere Yönelik Psikososyal Destek Eğitimi Rehberlik dersimizin 3. Modülü "Üzgün Çocuk" Heykel çalışmamızı yaptık Süreyya Öğretmen ve 1-H Sınıfı

Tip 1 Diyabet Semineri

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu tarafından .03.2023 Perşembe günü saat 10.00 ile 12.00 arası "Tip 1 Diyabet Öğrencilerinin Bakımı ve Desteklenmesi Hakkında yapılan toplantıya Okul Müdürü Hasan Süpçin , İş Sağlığından sorumlu Müdür Yardımcısı MansurÇELEBİ. ve Rehber Öğretmeni Psikolojik Danışman Medine ÇAKMAK katıldı.

Anlatıcıya ve ilçemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Büro yetkililerine teşekkür ederiz.

Bisikletin Tarihsel Süreci

Sosyal Bilgiler dersimizde bisikletin dünü bugünü yarını hakkında araştırma yaparak hazırladığımız çalışmayı arkadaşlarımıza sunduk.

Bisiklet 'in tarihsel gelişimini geçmişten günümüze araştırmak ve öğrenmek çok ilgi çekiciydi.

Fatma Şahin öğretmeimize ve öğrencilerine teşekkür ederiz... #araştırançocuklar

Taziye Mesajı

Mehmet Yaren Gümeli İlkokulu 4-F sınıfı öğrencisi Ömer Kaan ASLAN'ın çok değerli babası velimiz Selçuk ASLAN vefat etmiştir.

Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.

Mehmet Yaren Gümeli İlkokulu Müdürlüğü

Sene Ortası Öğretmenler Kurulu

Okulumuz Sene Ortası Öğretmenler Kurulu Okul Müdürü Hasan SÜPÇIN Başkanlığında Konferans Salonunda saat 15:00 te başladı ve saat 16:30'da son buldu Entemel gündem maddesi tüm yurdu etkileyen deprem oldu. Depremin olumsuz sonuçlarının el ele ve gönul gönüle verilerek aşilacağı üzerinde temenni de bulunuldu. Depremzedeler için yardımların hiç hız kesmeden devam edeceği ve konuda okul olarakta her zaman hazır olduğumuz yinelendi. Depremzedelere yapılan yardimlarda emek harcayan tüm öğretmenlerimize teşekkür edildi. Başaksehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Mutlu Eğitim Babür Dergisi ve Öğretmen Akademileri üzerinde duruldu. 10 Mart okul müdürümüz rahmetli İbrahim Mutlu vefatının seneyi devriyesinde program yapılması ve hazırlıklara başlanması karara bağlandı Fiziksel Etkinlikler ve Geleneksel Çocuk Oyunlarına hazırlanmaya okulumuzun çok elverişli olduğu hazırlıkların sürekliliğinin önemi üzerinde duruldu. İkinci dönem yapılacak olan zümre toplantıları ve veli toplantılarının günleri oy çokluğu ile belirlendi. Yarışmalara (Resim Şiir..) katılımın çocuklar için çok yararlı olduğu tekrar edildi. Mart ayında yapılması planlanan teftiş için okulumuzun her yönde hazır olduğu belirlendi. Sosyal kültürel faaliyetleri ile geziler üzerinde konuşuldu. Öğrencilerimizin guvenliği ve sağlıği gereği nöbet tutarken daha dikkatli olunması istendi. Depremde vefat edenlere Allah'tan rahmetle kalanlara da baş sağlığı dileğiyle toplantı sona erdi.

Şbt

Okul Çoçuklarla Güzel Okul Çocuklarla Anlamlı Öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğuyla İkinci Dönemin İlk Haftasını okulumuzun bahçesinde yaptığımız Bayrak Töreni tamamladık. İkinci hafta buluşmak ümidiyle iyi hafta sonları dileriz. Mehmet Yaren Gümeli İlkokulu-Anaokulu Başakşehir'in Eğitimde Yükselen Değerleri

Şbt

Etkinliklerle Öğrenmeye devam ediyoruz..

4-H Sınıfı Eğlenceli Matematik Dersleri Kesir çeşitlerini elma ile modelleme etkinliği ile öğreniyoruz..

Matematik dersini daha iyi anlıyoruz Fatma Şahin öğretmenimize ve öğrencilerine teşekkür ederiz.. Fatma Şahin

Şbt

Deprem Şiirleri Ülkemizde ard arda oluşan depremlerde çok kaybımız oldu. 4-H sınıfı minik şairleri depremde oluşan bu kayıplarla ilgili duygularını şiirlere döktüler. Minik kalemlerin kocaman yürekleri içimizi ısıttı. Minik kalemlere teşekkür ederiz.. Fatma Şahin öğretmenimize de rehberliği için teşekkür ederiz Deprem deme, sakın bana Gözlerim yaş dolar ağlarım Kahramanmaraş, gelir aklıma Yüreğim sızlar, şehidlere yanarım Deprem deme, dedim sana Malatya ağlayarak gelir aklıma Çocuklar gelir oyuncaklarıyla Hüzünlü ağıtlı yakarışlarla Yıkılan Hatay gelir aklıma Kaybolan sönen umutlarla Gözü yaşlı depremzedeler Miraç'ta yapılan dualarda Gaziantep gelir aklıma Deprem deme korkar ağlarım Yıkık binalar çok şey anlatır Ben depremzelere yanarım Gezdiğim şehir Adıyaman Sen gelirsin güzel hatıralarla Yıkık halini görmek istemem Deprem şiirleri okuyun bana

Şbt

Uyum Sınıfımız Şubat Ayı Etkinlikleri Görsel Sanatlar Kış Mevsimi Şubat son günlerini geçirdiğimiz bugünlerde ilk cemrenin de havaya da.düştü. UyumSınıfı öğrencilerimiz Kış mevsimini Kar resimleri yaparak uğurluyor Öğrencilerimiz Şubat ve Mart ayının soğuk geçebileceğini ve dikkatli olunması gerektiğini hatirlattılar Sevda Hanıma ve öğrencilerine teşekkür ederiz

Şbt

Ücretsiz Beslenme Programı Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Ücretsiz Beslenme Uygulaması " kapsamında Mehmet Yaren Gümeli Anaokulu'nda haftanın beş günü ve bir öğün beslenme uygulaması 20 Şubat itibari ile öğrencilere verilmeye başlandı. Oğrencilerimiz afiyet olsun. Bakanlığımıza teşekkürlerimizi arz ederiz.. Mehmet Yaren Gümeli Anaokulu Müdurlüğü

Nasrettin Hocamızı Çiziyoruz

Türkçe Dersimizdeki Nasrettin Hoca konumuzla Görsel Sanatlar dersimizi birleştirdik ve Nasrettin Hoca'mizin resmini daire bir cismi kullanarak çizdik.

Ortaya şahane eserler çıktı .

ÜnlüTürk İslam Düşünürü Akşehirli Nasrettin Hocaya rahmetle anıyoruz

İlk Deprem Panomuz

Özel Eğitim sınıfımız ülkemizde yaşanan depremden dolayısıyla deprem.panosu yaptılar ve farkındalık oluşturdular..

Öğretmenlerimiz Betül ve Nesrin Hanıma ve Rehber Personel Aslı Hanıma teşekkür ederiz

Afet Sonrası Psikososyal Destek

Okulumuz Rehber Öğretmeni Psikolojik Danışman Medine ÇAKMAK tarafından öğretmenlerimize Zoom üzerinden Afet Sonrası Destek Eğitimi Semineri verildi.

Okulumuzda uygulanacak olan Deprem temelli Afet Eğitimi hakkında da bilgi verildi.

Rehber Öğretmenimiz Medine Hanım'a ve katılım sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Şbt

Miraç Kandili Mesajı Miraç Kandili vesilesiyle zor zamanlar geçiren milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını diliyor, depremde vefat eden vatandaşlarımızı ise rahmetle anıyoruz. Selam ve dua ile... Miraç Kandiliniz mübarek olsun Okul Müdürü Hasan Süpçin

Şbt